Oldenzaal tegen MS

Samen voor een MS-vrije wereld 

Wandeling Oldenzaal tegen MS.

Op zondag 3 april organiseren wij, na een pauze van 2 jaar i.v.m. corona, de wandeling: 'Oldenzaal tegen MS' weer. We hebben verschillende routes door de prachtige Twentse natuur uitgezet, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. 

De inschrijving voor deze wandeling met routes van 6, 12, 18 en 25 kilometer, is inmiddels geopend. Ook dit jaar is er een verharde route van 5 kilometer uitgezet, die desgewenst met nog eens 5 kilometer kan worden verlengd. Daarnaast is er nog een route van ongeveer 1,5 kilometer voor mensen die erg slecht ter been zijn. Zo is er voor (bijna) iedereen de mogelijkheid om mee te wandelen voor dit goede doel.

De wandeling start bij restaurant “Pannenkoekenhuis de Stroper’ in de Lutte tussen 09.30 uur en 11.30 uur. De wandelaars die 25 kilometer willen gaan lopen mogen een uurtje eerder van start gaan, namelijk vanaf 08.30 uur.

Inschrijven kan ter plekke, maar we prefereren inschrijving vooraf, dat kan via oldenzaaltegenms@gmail.com of via het contactformulier.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Op de pauzeplek is koffie of thee met wat lekkers verkrijgbaar voor een vrije gift.

Heel graag tot ziens op zondag 3 april!


Wandeling Oldenzaal tegen MS 2019

Fantastische opbrengst wandeling Oldenzaal tegen MS

Afgelopen zondag, op 7 april liepen 280 enthousiaste wandelaars mee met de wandeling van Oldenzaal tegen MS. Doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS) en om deze aandoening onder de aandacht te brengen.

‘Wij als organisatie zijn heel tevreden over deze derde editie van onze wandeling, natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar met 280 deelnemers en een opbrengst voor onderzoek naar MS van 2160,- euro, kunnen wij niet anders dan met een glimlach terug kijken op deze dag. Zet daarom zondag 5 April vast in jullie agenda, dat is de datum van onze wandeling in 2020.’ Aldus Anouk Woordes (voorzitter Oldenzaal tegen MS).

Voor de fanatieke wandelaars, was er dit jaar voor het eerst, ook een route van 25 kilometer lang. De eerste enthousiaste lopers stonden dan ook al vroeg klaar voor vertrek bij Pannenkoekhoes ‘De Stroper’ in de Lutte.
Genietend van het heerlijke weer en de prachtige natuur liepen de deelnemers de verschillende routes in de omgeving van De Tankenberg. Op de helft van de tocht, bij de pauzeplek, stond de organisatie klaar, was daar een heerlijk kopje koffie of thee met een donut verkrijgbaar, voor een vrije gift. Ook stonden daar wat kraampjes voor promotionele doeleinden en met informatie over MS.

Nu staat de volgende uitdaging voor de deur: De drie Oldenzaalse MS-patiënten Anouk Woordes, Denise Harperink en Pascal Landheer beklimmen namelijk, samen met een team bestaande uit vrienden en familie van de dames, op 10 juni de Mont Ventoux in Zuid Frankrijk tijdens het evenement Klimmen tegen MS. Om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen organiseerden zij onder andere de wandeling van afgelopen zondag. Meer informatie en/of sponsoring: www.oldenzaaltegenms.nl.
Wandeling Oldenzaal tegen MS 2017

Onder prachtige weersomstandigheden vond op zondag 26 maart de eerste wandeling van Oldenzaal tegen MS plaats. Rond 10.00 uur gaf burgemeester Theo Schouten samen met Sem Groot Rouwen bij pannenkoekenhuis de Stroper het startsein.

Ondanks de relatief korte nacht door de invoering van de zomertijd, stapten maar liefst 350 wandelaars de ochtendkou van zich af en werden later beloond met een stralende zon. De routes voerden langs de hoogtepunten van het noordoost Twentse landschap en waren voorzien van het nodige klimwerk over de Paasberg, Tankenberg en het Hakenberg.

Op de prachtige pauzeplek Erve Middelkamp van Natuurmonumenten kon men even uitblazen en zich tegoed doen aan koffie en donuts. Ook werden hier de nodige activiteiten ter kennismaking met en informatie over multiple sclerose verzorgd door de Oldenzaalse MS patiënten Anouk Woordes, Denise Harperink en Pascal Landheer.

Vele vrijwilligers, waaronder een negental meiden van FC Berghuizen, zorgden er mede voor dat deze wandeling tot een zeer geslaagd gebeuren uitgroeide.

De uiteindelijke opbrengst bedroeg 2100 euro, dit bedrag is inmiddels in zijn geheel naar de Stichting Klimmen tegen is overgemaakt. 


Onderstaand een sfeerimpressie van de wandeling 2017