Oldenzaal tegen MS

Samen voor een MS-vrije wereldWandeling Oldenzaal tegen MS.

Op zondag 7 april organiseren wij voor alweer het 3e achtereenvolgende jaar de wandeling: 'Oldenzaal tegen MS'. We hebben verschillende routes door de prachtige Twentse natuur uitgezet, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. 

Er zijn verschillende routes, van 1, 6, 12, 18 en 25 kilometer uitgezet, daarnaast is er een route van ongeveer 5 km lang over een volledig verharde weg en daardoor geschikt voor kinderwagens en/of rolstoelen. Deze verharde route kan verlengd worden met nogmaals 5 km. U ziet, voor ieder wat wils!

De start van de wandeling vindt plaats bij restaurant Pannenkoekhoed de Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in de Lutte. De langste afstanden ( 18 en 25 km) mogen al starten vanaf 09.00 uur en de overige afstanden kunnen starten tussen 09.30 uur en 11.30 uur.

Inschrijven kan ter plekke, maar we prefereren inschrijving vooraf, dat kan via oldenzaaltegenms@gmail.com of via het contactformulier.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Op de pauzeplek is koffie of thee met wat lekkers verkrijgbaar voor een vrije gift.


Heel graag tot ziens op zondag 7 april!
Wandeling Oldenzaal tegen MS 2017

Onder prachtige weersomstandigheden vond op zondag 26 maart de eerste wandeling van Oldenzaal tegen MS plaats. Rond 10.00 uur gaf burgemeester Theo Schouten samen met Sem Groot Rouwen bij pannenkoekenhuis de Stroper het startsein.

Ondanks de relatief korte nacht door de invoering van de zomertijd, stapten maar liefst 350 wandelaars de ochtendkou van zich af en werden later beloond met een stralende zon. De routes voerden langs de hoogtepunten van het noordoost Twentse landschap en waren voorzien van het nodige klimwerk over de Paasberg, Tankenberg en het Hakenberg.

Op de prachtige pauzeplek Erve Middelkamp van Natuurmonumenten kon men even uitblazen en zich tegoed doen aan koffie en donuts. Ook werden hier de nodige activiteiten ter kennismaking met en informatie over multiple sclerose verzorgd door de Oldenzaalse MS patiënten Anouk Woordes, Denise Harperink en Pascal Landheer.

Vele vrijwilligers, waaronder een negental meiden van FC Berghuizen, zorgden er mede voor dat deze wandeling tot een zeer geslaagd gebeuren uitgroeide.

De uiteindelijke opbrengst bedroeg 2100 euro, dit bedrag is inmiddels in zijn geheel naar de Stichting Klimmen tegen is overgemaakt. 


Onderstaand een sfeerimpressie van de wandeling 2017